TEOG SONRASI ANNE BABALARIN YAPMASI GEREKEN 10 ŞEY....
1. Önce derin bir nefes alın, hayat kalitenizi etkileyen stres kaynaklarından biri daha bitmiş oldu.
2.Çocuğunuzu göstermiş olduğu çabadan dolayı tebrik edin.
3.Sonuç ne olursa olsun ona karşı olan sevginizin değişmeyeceği konusunda ona güven verin.
4.Sınav iyi geçti ise ve çocuğunuz beklediği iyi sonucun geleceğini düşünüyorsa her şey güzel demektir.
5.Böyle bir durumda çocuğunuzun şimdiye kadar sürdürdüğü çalışma yöntemini devam ettirmesine destek olun.
6.Bir sonraki Teog için beklentilerinizi yükseltip ( Bu iyi geçti bir sonraki daha iyi geçer umarım...şeklinde...) çocuğunuzun erkenden yeni bir sınav kaygısı yaşamasına neden olmayın.
7. Eğer sınav çocuğunuzun beklediğinden daha kötü geçmiş ise yapmanız gereken en önemli şey kaygılarımızı çocuğunuza çok fazla yansıtmadan akıllıca çözümler üretmektir..Çünkü kaygı bulaşıcıdır.
8. Okul yada etüd merkezinde, destek aldığı öğretmenleri ile sınav soruları üzerinde tek tek durarak nerede hata yaptığını tespit etmesini sağlayın.Yapılan hata eğer dikkatsizlikten kaynaklı ise bol soru çözmeye devam etmesini öneririm.Ancak genel bir dikkat sorunu varsa diğer sınava kadar dikkat geliştirici etkinlikleri de günde birkaç kez yapması faydalı olacaktır.
Yapılan hata konuyu iyi anlamamasından kaynaklı ise ;
- Ders çalışma yöntemlerini gözden geçirmesi ve öğrenme stilleri anketi uygulanarak en iyi nasıl öğrendiğinin tespit edilip ona göre bir çalışma yönteminin belirlenmesi en doğrusu olacaktır.
- Ders çalışma yöntemlerini gözden geçirmesi ve öğrenme stilleri anketi uygulanarak en iyi nasıl öğrendiğinin tespit edilip ona göre bir çalışma yönteminin belirlenmesi en doğrusu olacaktır.
- Ayrıca sürekli dersine giren öğretmenler dışında farklı öğretmenlerden aynı konuyu dinlemesini sağlamanız çok etkili bir yöntemdir. Her öğretmenin konuyu anlatış ve ele alış şekli farklıdır. Öğrenci bir öğretmenden anlamadığı konuyu diğer bir öğretmenin yöntemi ile çabucak kapabilir.
Bu soruna kısıtlı kaynak yerine pek çok farklı kaynaktan ders çalışmakta çözüm getirecektir.
Bu soruna kısıtlı kaynak yerine pek çok farklı kaynaktan ders çalışmakta çözüm getirecektir.
9. Yani diğer sınava dek yapılması gereken en önemli şey hayat rutinlerini bozmadan öğrencinin eksiklerini nokta atışlarla tespit edip akıllıca çözümler üretmektir.Boş nasihatlerin çocuğunuza hiçbir katkısı olmayacaktır. Unutmayın bu yaş grubu çocukların hala yönlendirilmeye ihtiyacı vardır.
10. Eğer çocuğunuzun genel bir motivasyonsuzluğu var ise mutlaka hedef belirleme ve kariyer eğitimi basamaklarını tamamlamakla ilgili bir eksiklik vardır.Bir uzman yardımıyla ki bu Psikolojik Danışman ya da Öğrenci Koçu olabilir, hedef belirleme, mesleki yönelim belirleme, mesleki olgunluğun derecesini belirleme gibi ölçümlerin yapılması ardından gerekli profosyonel desteğin verilmesi yerinde bir çözüm olacaktır....
Benimle Kalın.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder